Min klädbytardag

Det var 71(15 st som hoppade av i sista sekund) säljare som hade anmält sitt intresse för att sälja och de fick komma och lämna sina barnkläder/saker i skolans matsal mellan 15-18 i fredags. Vaktmästaren hade sagt till mig att de städat klart i matsalen till kl.14. Men när jag kommer dit så var de inte klara... De var inte klara förrän 16.. Så jag var ju tvungen att säga till de första som kom att de bara kunde lämna sina saker. Vi jobbade till 22.30, sen var jag tvungen att åka hem för J skulle åka och hämta sina barn från tågstationen. Just det! Måste berätta om den fantastiska räddande ängeln! En av säljarna som lämnade sina kläder sa att jag kunde ringa henne om vi behövde hjälp. Hon verkligen sa att jag _inte_ skulle skämmas för att ringa. Så jag ringde henne faktiskt senare på kvällen och hon kom och hjälpte oss i några timmar, tacksamt!!

Lördagmorgon träffades jag och kompisen i matsalen 07.15. Jag lyckades köra punka på brorsans pick up... jag har aldrig fått punka förut så jag körde en bit med det(jag är blond, jag fattade inte att det var punka, bara att nåt inte stod rätt till)... (fick låna den för att få dit mina kläder som jag skulle sälja själv + kompis kläder + en tills kläder)

Kl.09 skulle de säljare som var intresserade få förtur att handla och kl.08.59 var vi(Kompisen blev hemskickad ett tag innan för hennes barn var hemma själva och hon skulle handla mat åt dem) klara så då släppte vi in säljarna

Kl.09.56 släppte jag in ALLA som ville handla. Kompisen och J satt i en kassa och jag och J's mellanson satt i en. Det var kö hela korridoren och in i matsalen igen - de två första timmarna!! Förresten så borde jag ha tagit kort på hur det såg ut för det var sjukt mycket kläder(kanske lite för mycket?). Sista timmen var det inte mycket folk, men det var någon i lokalen hela tiden, till och med någon som fick vara där på lite övertid(vi var ju ändå tvungna att vara kvar).

När man tittade in i matsalen när kl. var 16 så undrade man om vi verkligen sålt nåt? Det var fortfarande sjukt mycket kläder kvar. Men vi hade sålt! Vi sålde för drygt 35.000. Om jag hittar min miniräknare idag så ska jag räkna vad alla säljare sålde för och då får vi fram det rätta slutbeloppet.

Kian var med min brorsa & hans familj hela lördagen fram till 16.30 ungefär. Han hade inte grinat eller någonting på hela den tiden(från ca 10) och ej heller använt nappen på hela dagen(han är inte direkt nappig annars heller, men han vill ha den när han ska sova). Han kanske var i chock

På lördagen ringde jag även vår snälla änglahjälp och hon kom och hjälpte till i 2 timmar(på kvällen). Jag gick hem och var hemma några timmar - utfordrade barn och så. Sedan ringde jag hem J och jag gick till matsalen. Kommer inte ihåg när kompisen gick hem. Men vår snälla hjälp åkte hem vid 21.30, då hade jag ingen lust att vara kvar själv eftersom det kändes smått obehagligt att vara själv i den stora upplysta matsalen själv, när man vet att ungdomar hänger där vid skolan. J satt och skrev över alla belopp på säljare utifrån prislapparna, han var klar vid 02.30.

Jag vaknade 05.30 av Knut, då gick jag upp och fortsatte. Var i matsalen innan 07. Kompisen kom strax efter. Några timmar senare kom J och alla barnen(förutom Tim som vägrade). J och mellansonen hjälpte till att sortera kläder i säljarnummerhögar.

Mellan kl.12-13 fick säljarna komma och hämta sina osålda saker plus sina pengar. Jag var inte riktigt klar med säljarnas kuvert men det hann jag göra medans de gick in och hämtade sina kläder/saker.

Alla säljare var jättetrevliga förutom speciellt en. Hon hade lämnat hur mycket kläder som helst och hon sålde för 100 kronor nånting. Hon sa till mig att nästa gång kunde vi ju tänka på att inte ha så många säljare för som säljare har man ju lagt ner så mycket tid på det här(märka sina kläder/saker). Och när hon gick i matsalen för att samla ihop sina kläder så gick hon och pratade med de andra säljarna och sa hur dåligt det var, hennes kläder låg underst osv osv...

Sedan var det en säljare som saknade en skinnjacka, ja, den var uppenbarligen inte såld och den fanns inte någonstans att finna. Den är borta helt enkelt. Idag ska jag titta igenom alla prislappar för att se om den är såld(om vi har gjort fel och missat att föra över den). Personligen så hade jag inte sagt nåt, alltså - självklart är det tråkigt om något försvinner som är värt lite pengar(hon ville sälja den för 200 kr) men jag hade inte tyckt att anordnare skulle betala mig för den. Vet inte riktigt vad jag ska skriva till henne sen om det är så att den inte är såld och vi inte har gjort fel. Ska jag erbjuda henne pengarna(minus vår provision)? Hur hade ni gjort?

Dessvärre var det en hel del kläder kvar när alla säljare hade hämtat sina kläder och leksaker osv. Så, nu är J's barns rum belamrat med barnkläder... Jag vet inte riktigt hur jag ska göra där heller. Jag har ringa några stycken där det verkligen var _mycket_ kläder kvar. En kille hade åkt från södra sidan av stan(jag bor på norra sidan) och min kompis vet inte om han var där och hämtade sina kläder. Det var nämligen kvar en hel hög av hans kläder. Alltså, jag ringde honom och han skulle komma på kvällen. Hon var rätt trött och förvirrad kan man säga... men det var jag också, det var som jag var full. Känner mig fortfarande trött. Borde egentligen gått och lagt mig nu när Knut sover men ville skriva det här inlägget

Nåja! Vi kommer köra en klädbytardag till våren också! Men då kommer vi göra en hel del annorlunda. Vi kommer vara fler också. J tycker inte förtjänsten är värt allt jobbet så han får ta hand om Knut då

hits