I väntans tider...

Igår var jag över till lillebror och lånade en hundring. Sen fick Fridolf och Pontus följa med oss hem.

Helt plötsligt känner jag en smula otrevlig lukt sprida sig i lägenheten... det var i lilla Fridolf's blöja lukten kom från... ingen nådig diarré hade han så fick ställa honom i badkaret och duscha av honom... Berättade sen för brorsan att jag tror att han kanske är magsjuk...

I morse ringde jag brorsan och då berättade han att alla fyra hade spytt... Nice! Så nu går jag bara och väntar på att jag ska bli magsjuk.. eller att de ringer från dagis/skola och säger att jag ska hämta barnen.

På fredag var det tänkt att Jannis skulle skjutsa mig och Nisse till Dalarna. Men pappa tyckte det var ohyggligt korkat så nu skjuter de upp sin resa till på fredag istället(skulle åkt imorgon) så får vi åka med dem. Så då får Jannis stanna kvar hemma och så får vi ses på söndag istället, då han och pojkarna kommer till Dalarna.

Nu väntar jag på att Mia kommer för vi ska byta julklappar. Vi skulle egentligen umgås men hon hade ingen lust att bli utsatt för magsjukesmitta så hon avböjde. Konstig brud, eller hur?

Tippis!

Du är min bästa vän
men det hade du redan på känn
Även fast vi aldrig har träffats IRL så betyder Du massor för mig
vill finnas där för dig, när du är lei dig
Jepp, vänner i vått och torrt
Du e av min sort
Vi förstår alltid varann
våran vänskap den är sann!
Hoppas att jag får träffa dig en dag
och att det inte tar allt för långt tag...
Du är en sån vän som alla önskar sig
du är mycket mer än bara okej!

Tack, men nej tack!

I morse ringde jag till Manpower och tackade nej till jobberbjudandet jag har fått därifrån. Hon trodde jag skulle passa som konsult och fick höra av mig i framtiden om jag var intresserad.

Vaknade vid 05.20 av att Jannis mobil ringde. Dags för honom att gå upp och göra sig iordning för att åka hemåt Götet. Tror inte jag somnade om utan var vaken när han pussade mig 'hejdå' någon halvtimme senare.

Vid 07-tiden hörde jag barnen och 07.35 ringde min mobil! Dags att gå upp.... *seeeeg* (somnade iallafall inatt utan något som helst knark - så Nova is back on track;-))

Utanför porten kommer jag på att vi glömt Tims ryggsäck så upp igen.. Sen såg jag till att Tim kom över vägen, sen fick han springa själv till skolan. Tror han tycker det är  lite kul att få gå själv till skolan - då känner han sig stor.

På dagis var de på väg ut så jag hjälpte Nisse med overallen. Sedan vinkade jag hejdå till han inte såg mig mer.

Nu har jag precis pratat med Mia. Vi hade inte hörts sen innan helgen så avhandlade vad helgen innefattat, plus killar osv...

Idag tänkte jag försöka vara lite duktig och få ordning här i sovrummet som är lite kaosartat....

På återseende gott folk;-)

Goodnight, wherever you are!

Nu är filmen slut och Tim har precis krypit till kojs. Jag ska strax göra detsamma. Ska ta en zyprexa bara.

Har ställt klockan på 07 för jag tvättade lite innan och gick inte ner förrän efter 22 och då är elen avstängd... undra hur pigg jag kommer vara då, på en skala? Jannis kommer ju om ca 3 timmar och vi lär nog hitta på något roligare än att sova, ett tag....

Nåja, jag kan förhoppningsvis somna om sedan.

Så, gott folk! Hoppas ni sussar sött, när ni ska! Det ska jag =P

Och Du, Jannis - Kör försiktigt! Tänk på att det kan vara halt och finnas vilt ute på vägarna. Vill väldigt gärna att du kommer fram, hel och ren;-)

Star Wars & julkort

Nu sitter ungarna klistrade framför tv:n. Det är nämligen "Stjärnornas Krig" på 6:an och det är första gången de ser den. De är mycket exalterade! Vi får väl se om Nisse orkar hålla sig vaken ända till 23.30... Tim är jag övertygad om att han kommer hålla sig vaken.

Idag har jag gjort egna julkort. Kul! Kommer inte ihåg när jag skickade några julkort sist, så det är sannerligen på tiden...

Har också plockat lite med kläder, diskat osv. Så lite duktig har jag allt varit!

Rökt har jag också gjort. Inte lika duktigt, he he.. alldeles för mycket, förmodligen. Men däremot har jag ätit hela två gånger idag - kyckling x 2.

Jannis kommer inatt, tjohooo! John sover hos farmor och de stora pojkarna får vara själv tills imorgon.

Hej så länge!

Städdag!

..och hur kul är det på en skala? =/ Inte ligger den högt på min skala iallafall...

Men imorgon ska jag ha glöggfika för några vänner. Ja, de som inte kunde komma på min fest. Vill ju faktiskt att mina närmaste vänner ska få träffa Jannis. Jannis hade tänkt komma hit igår, med sina barn. Men nu blir det inte så. Förhoppningsvis dyker han själv upp här imorgon istället. Lät som det kommer bli sååå=D

Förutom städa ska vi baka lussebullar och peppisar. Men attan, det är verkligen skitsvårt att få till peppisar.. Är det bara jag som tycker det? Får nog köpa en burk färdiga också, he he.. eller inte. Så får folket äta våra hembakade - vare sig de vill eller inte. No choice, liksom.

Tur ändå att Tim hade med sig kompis i måndags och Nisse i onsdags.. .för då röjde jag ändå LITE i köket och så vidare...

Trevlig helg gott folk=)

Barnledig!

Idag skulle jag ju hämta barnen egentligen men Tim blir hämtad av Maja. Och jag gick till ex:et och fick pannkakor där på köpet! Sen gick jag och Nisse till mamma och pappa. Där blev jag överraskad av att kusin vitamin var där med sin kille och deras lilla Felicia:-) Hon föddes 11 oktober och jag har inte sett hennes tidigare. Kul:-) Hon var mycket söt!!

Status är för närvarande att jag mår mycket bättre men inte helt tillbaka i verkligheten. Har tagit en zyprexa och tänkte gå och vila snart.

Hur mår ni då, gott folk!?

Bacon & status

Igår åt jag inte så väldans mycket. Men var duktig och stekte 2 baconpaket, fick i mig lite av det. Resten finns i kylen;-) Åt ju också en halv lussebulle. Plus några chips!! Icke att förglömma, mina älskade Estrella grillchips;-)

Inatt har jag sovit ganska många timmar. Vet ej vad klockan var när jag somnade men det var innan 21.30 iallafall. Vaknade strax innan 09. Pratade med Jannis vid 05 nångång inatt. Men somnade om sen. Kommer inte ens ihåg om jag tog någon sömntablett igår... tog 1 zyprexa vet jag.

Idag blir en LUGN dag - skönt! Inga intervjuer, ingenting. Skulle hämta barnen idag egentligen. Men Maja hämtar Tim och mormor och morfar hämtar Nisse.

Ny dag, nya utmaningar

Var på en andraintervju i morse kl.10. T-banan stannade givetvis och gjorde att jag blev försenad. Men jag ringde och förvarnade. Istället för att gå i mina high heels tog jag en taxi trån t-banan. Tycker INTE om att vara sen!

Den här gången var en Per med på intervjun. Plus Ulla som jag ju träffade på förra intervjun. Ulla är controller. Jag tror Per är en inhyrd konsult som hjälper dem att hitta rätt folk.

Hur som helst så gick intervjun bra! De har en till intervju på tisdag så efter det kommer de höra av sig. Betyder att jag måste ringa bemanningsföretaget och meddela att jag lämnar besked i nästa vecka.

Jag hoppas att jag får det här jobbet! Men jag vågar och vill inte tro någonting utan det får bli som det blir. Blir det inte det här så blir det bemanningsföretaget som "är-en-av-de-största". Väntar fortfarande på svar från "bemanningsföretag nr 34". Hon kanske inte fått tag på Truls. Nåväl, det visar sig.

Fick en lussebulle på elektronikföretaget(där jag var i morse), eller en halv rättare sagt. Nåväl, jag snackade så mycket under intervjun så hade ingen chans att smaska i mig den så den åt jag upp på vägen till t-banan.

När jag lämnade Nisse på dagis i morse så träffade jag Jonna som, också har jobbat på ------. Hon jobbade där i 2 år och fick nyligen nytt jobb. Förut när jag pratat med henne sa hon att trivdes och bla bla... men nu kröp det fram att hon aldrig riktigt trivts där. Känns bara ännu bättre att jag faktiskt kom därifrån.

Om en timme har jag en intervju på ännu ett bemanningsföretag. Hade tänkt byta kläder men gör nog inte det iallafall. Har kjol och ny svart tröja från H&M på mig. Plus mina high heels. Men tar nog bussen dit för jag får såååå ont i mina fötter av stövlarna...

Sen ska jag träffa Matte. Det blir trevligt! Har ju aldrig varit i hans lägenhet. Inte i hans förra heller men nu får jag se den här iallafall.

På återseende gott folk! och Ni! Glöm inte att INTE göra något som jag inte skulle göra;-)

Så kan det gå!

Hämtade Nisse vid 15-tiden och kunde förstås inte låta bli att fråga honom om att han inte skulle fråga om Axel skulle följa med hem. Jora, Alex ville hänga på och det gick bra för hans mamma.

Tog en tur till centrum. Först in på H&M för att shoppa upp presentkortet på 300 kronor som jag fick av Camie i födelsedagspresent. Det blev en t-shirt till Tims fröken, en kjol och en svart v-ringad tröja. Tänkte ha de nya kläderna på intervjuerna imorgon=D Jag i kjol - det e inte varje dag minsann..!!

Nu känner jag att det hettar i kinderna och jag e fullkomligt färdig. Glömde säga att vi förstås var in en sväng till leksaksaffären också... självklart frågade jag Nisse om han ville ha en liten grej. Jättesmart drag, med tanke på att jag e fattig som en kyrkråtta och borde spara pengarna till mat fram till den 20:e.

Väl hemma fick ungarna pannkakorna som blev över från igår. Då var ju Tim här och även Amir. Skönt, slapp jag laga mat iallafall. Sedan spelade de Candyland, vilket spårade ur fullständigt då de till slut gick med gubbarna hipp som happ....

Nu leker de fint inne på Nisse och Tims rum. Och nu tänkte jag sätta på tv:n för Bollis börjar om några minuter.

Ikväll SKA jag ta massor med sömntabletter så jag får somna in fint och sova läääänge imorgon.


Fish n' chips!

Det ÄR livet, minsann:-) Lilla fröken Nova har varit duktig och ätit nästan en hel portion fish n' chips , jajamänsan!! Sååå dutti' såååå :-D

Sov bara ca 3 timmar inatt. Jag, mitt pucko, trodde det skulle räcka med 1 sömnis för att jag skulle få sova en hel natt.

Strax efter 13 ringde en rekryterare.... *JÄVLAR* glömde en intervju. Men jag kräktes ju inatt och hade vaknat precis då, så.... intervjun blev uppskjuten till imorgon. *harkel*

Plus att intervjun jag var på för snart 2 veckor sen - ja, de hörde av sig helt plötsligt. Jag ringde nämligen dem i måndags, tyckte det var mycket märkligt att de ej hört av sig, då det verkade vara så bråttom, så bråttom...(har ingen på den tjänsten jag sökte) Hur som helst, imorgon får jag komma dit på en andraintervju. Spännande. Det verkar vara ett trevligt och bra företag. Kan vara lite kul att komma till ett stort företag, med tanke på att jag bara jobbat på mindre bolag tidigare.

Så tjohoooo! livet leker. 2 jobberbjudanden och väntar fortfarande på svar från bemmaningsföretaget nr 34... Plus de två intervjuern imorgon. Akta er så att ni inte bränner er gott folk - coz' i'm burning hot:-P

Snart ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag gå till dagis och hämta Nisse. A skulle nämligen på julfest ikväll så Nisse ska sova här ikväll. Så mycket för en barnledig vecka.... nåja, vad gör man inte för di små liven?

*Oooooups*

Har visst inte ätit så mycket idag, insåg jag nu... Köpte en stor pommes på Mc när jag var i centrum tidigare idag. Men nu känner jag att jag bara vill krascha i säng, tog 1 sömnis för ca en halvtimme sen. Fast frågan är om jag inte ska äta nåt först? Vet hur det har blivit många gånger förut. Jag har gått och lagt mig för att jag känner att jag inte pallar att vara uppe pga påverkan av sömntabletter. Men sen när jag väl ligger där i sängen, kan jag ändå inte somna på hunger.

Jättemysigt är det att ligga i sängen och käka chips;-)

2 jobberbjudanden! *tjohooooo*

Kära Blogg,

Kommer inte ihåg om jag berättade igår att jag fick mitt första jobberbjudande -just igår-. Skulle höra av mig den här veckan med besked. Jobberbjudandet kom från det största bemmaningsföretaget. Och då skulle jag alltså jobba som konsult.

Idag kom då nästa. Det är också från ett bemmaningsföretag, och också som konsult. För er som inte vet det, har jag jobbat de senaste 10 åren(well, okejdå - nästa år blir det 10-årsjubileum;-)) med ekonomi och löner. Mestadels varit på mindre bolag där jag varit ensam ansvarig för hela bokföringen/löner. Hur som helst! Det här bemanningsföretaget är också en av de största. Erbjudandet från dem innebar i lön en tusenlapp mer plus att det företaget tilltalar mig mer än det förstnämnda. Tror att risken om man jobbar för ett sådant stort bemanningsföretag som ändå ******** är, så blir man bara en siffra.

Väntar fortfarande att höra ifrån två andra bemmaningsföretag. Det ena ligger på nummer 34 i storlek. Det andra nog några snäpp lägre. Och det sistnämnda är en ren rekrytering till ett läkemedelsföretag i Sollentuna.

Hej så länge!


Jannis...

...eller "Wolfman" som du så käckt kallade dig här;-) (föredrar nog Jannis;-))

Skatt hit och dit..... Stackare, du vet verkligen inte vad du ger dig in på när du ger dig in på ett liv med mig.... *fnissar elakt* Nåja, det lär du bli varse! *gnuggar händer*

Du e toppen och jag är jätteglad att du finns i mitt liv. Ser fram emot många, många dagar fler, med Dig... och dina pojkar... och mina oxå förstås;-)

Xx!

SELVFÖGELIG ska du få alldeles eget inlägg=D Det förtjänar Du förstås!! Likaväl som Sis eller någon annan fantastisk forumist:-)

Angående rökningen så går det väl sisådär med den, just nu, för tillfället. Har precis börjat, he he;-) Men det är lugnt, jag slutar när jag är tillbaka på planeten jorden igen;-)

STORT Tack för lyckönskningarna med Nya Kärleken! Känner på mig att den här gången har jag faktiskt hittat rätt(undra hur  många gånger jag har sagt det? *S*), he he...

Angående jobbet så tycker jag väl såhär i efterhand att de behandlade mig väldigt konstigt och illa. När jag började där så trodde jag att det var ett seriöst och bra företag. Med tanke på strukteringen och så vidare. Men när man har haft 2 uppföljningssamtal och de samtalen har gått ut på att säga hur nöjda de är med mig - till, att bara säga upp en... nja, det känns väl sådär. Det kan ju knappast vara någonting de kom på 'över en natt', så att säga.. Lite märkligt att de inte tog ett samtal med mig och berättade hur de kände. Nåväl, det är bara någonting jag får lägga bakom mig och gå vidare helt enkelt.

Xx - Du är en underbar forumist och Galaxen vore verkligen INTE detsamma utan Dig:-)

Livet på en pinne

Kära blogg,

Long time no see.. ja, det var visst flera månader sen! Tyckte det var på tiden att skriva några rader igen. Har hänt en hel del sen sist.

Så, var ska jag börja?

Kan ju börja med Kärleken. Den 24 september träffade jag en underbar kille vid namn Jannis. Vi är fortfarande tillsammans och har det hur bra som helst. Var lite tveksam till en början då det var en annan kille som fortfarande spökade, då jag träffade Jannis... men nu är jag hur säker som helst! Han är Mannen i mitt liv. Och den här gången menar jag det verkligen, he he ;-)

1 augusti började jag ju jobba på -----. Det var skoj för jag fick jobba mycket kundsupport, t.ex. ta emot order på telefon, hjälpa kunder osv. Det var jag och en annan tjej som delade på arbetsuppgifterna. Jag skulle vara mer ekonomi-inriktad och hon mer ansvarig för kundsupport-biten. Men eftersom trycket var stort blev det inte så jättemycket av ekonomi-uppgifterna. De blev bortprioriterade, kan man säga. Hade två uppföljningssamtal där jag bara fick ros.

Men så, för några veckor sen, en torsdag så upptäckte jag att min kollega, en annan kollega(som också lärt mig vissa saker) plus mina två chefer, satt i konferensrummet med stängda dörrar. Jag anade direkt oråd, då jag tyckte det var konstigt att jag ej var med på mötet. Min kollega hade inte ens sagt åt mig att de skulle ha något möte.

När min kollega kom tillbaka till sin stol(vi delade på ett rum och satt mitt emot varandra) så kläckte jag ur mig nåt i stil med: "Fan, blir ju skitnervös när ni sitter i möte sådär, tror ju att man ska få sparken eller nåt". För till saken hör att tjejen som hade haft min tjänst innan mig hade fått "lämna" företaget efter 4 månader. Men samtidigt så hade jag ju bara fått "ros" så inte skulle väl de kunna avsluta min provanställning?

Jora, mycket riktigt. På fredagmorgonen så kommer personalchefen in och säger glatt godmorgon och sen frågar hon mig om vi kan ta ett möte kl.11? Eh, jovisst, tyckte jag. Och förstod och det var spiken i kistan.

De ville avsluta min provanställning, sa hon. Vill du veta varför? Vi behöver inte berätta varför, men du kanske vill veta? frågar hon.

-Eh, jo, det vill jag ju, svarade jag.

Då visar det sig att de tycker jag är slarvig. Jaha, nämen, så fint... jag tyckte det var lite orättvist med tanke på att vissa saker som jag gjort fel på, hade jag ej fått veta hur jag skulle göra.

Ett exempel: Jag hade registrerat kreditnotor. Sedan skulle jag göra kreditar på reklamationer. Eftersom jag ej fått veta att jag skulle göra kreditar på reklamationer på något annat sätt, än på det sättet jag redan gjort, gjorde jag kreditnotor på reklamationer på samma sätt som jag gjort tidigare. Det visade sig senare att det var fel. Det här berättade jag för personalchefen, då tyckte hon: Jamen, det var ju ett tillfälle när du skulle FRÅGA. Well, om jag är osäker, frågar jag givetvis, men nu var jag inte osäker.

Nåja, det blev som det blev och jag hade 2 veckor uppsägningstid eftersom det var en provanställning. På helgen skickade jag iväg några jobbansökningar och fick några intervjuer redan veckan därpå. Dessa 2 veckor var väl inte sådär jätteroliga precis, men trösten i det hela var att jag var iväg på 7 intervjuer sammanlagt.

Status idag är att i morse fick jag ett jobberbjudande från ett av de största bemanningsföretagen. Det är mest bemanningsföretag som jag har varit i kontakt med. Både rekryteringar och jobb som renodlad konsult. Har ej tackat ja till det än eftersom jag väntar på svar från t.ex. ett jobb som jag var på intervju på, i fredags. Det är ett läkemdelsföretag med ca 50 anställda. Det är också via ett bemanningsföretag. Tjejen som sitter på tjänsten idag slutar 20 december så de har också hyfsat bråttom. Hoppas att jag får ett erbjudande idag. Om inte de väljer att ta in någon mer på intervju.

Det här blev ett ganska långt inlägg så tror jag avslutar här nu. Ciao så länge!

hits